winkel

Museumwinkel

In de museumwinkel van Molen de Valk kunt u terecht voor allerlei souvenirs op het gebied van molens, zoals ansichtkaarten, boeken, posters, Delfts Blauw en maquettes van molens. Via deze website kunt u de publieksfilm ‘Molens’ (tegen betaling) downloaden.

film

Koop hier de publieksfilm 'Molens'

De publieksfilm ‘Molens’ draait sinds 2014 in Molenmuseum de Valk en markeert een belangrijke stap in de vernieuwing van het museum. Met deze eigentijdse film in vier talen (Nederlands, Engels, Duits en Frans) voorziet het museum in de behoefte van de ruim 25.000 bezoekers per jaar, waarvan 70 procent uit het buitenland.
In elf minuten vertelt de film over de ontwikkeling van molens en de rol die molens hebben gespeeld in de geschiedenis van Nederland. Aan de hand van prachtige beelden wordt de
werking van de verschillende soorten windmolens uitgelegd. Daarnaast wordt duidelijk gemaakt dat Nederland door deze windmolens kon uitgroeien tot een belangrijke wereldmacht in de Gouden Eeuw. Kortom, dankzij hun belangrijke rol in het verleden en het markante voorkomen zijn molens niet meer weg te denken.
De film is te bekijken in ons museum. Mocht u het museum niet kunnen bezoeken, dan kunt u de film hier tegen betaling downloaden.

Credits

Producent:

QuickWorks Video & Multimedia Productions © 2013

In opdracht van:

Molenmuseum de Valk

 

Bekijk de hele film in ons museum
of koop de digitale versie in onze webshop!
 
Erfgoed Leiden